Ursu Viorica

Viorica Ursu este avocată și Conferențiar Universitar Doctor în drept la Universitate Tehnică a Moldovei, Programul de studiu Drept, începând cu anul 2003.

Profesează în acest domeniu de mai bine de 17 ani, iar motivația ei de alege carieră este: Spiritul Dreptății pe care l-a avut încă din copilărie.

Dacă le-am cere colegilor săi să o caracterizeze în trei cuvinte, acestea ar fi: Ambițioasă (în sensul pozitiv al cuvântului), empatică, cu inițiativă.

Dânsa este mama a 2 băieți, dintre care unul este student la Drept, care va merge pe urmele părinților și va continua tradiția. Avem convingerea că și el va deveni un profesionist al dreptului determinat, la fel ca mama lui, să schimba fața justiției din R. Moldova.

Viorica Ursu este membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juridică începând cu 30 ianuarie 2019. Iată care este motivația ei de a se altura echipei de profesioniști ai dreptului pentru promovarea educației juridică:

„Cunoașterea și respectarea legilor este o îndatorire primordială a tuturor cetățenilor Republicii Moldova.
Prin urmare, pentru a respecta legea trebuie sa-i cunoaștem prevederile. Inclusiv și minorii. Scopul nostru, celor din Rețeaua Națională pentru Educație Juridică, este de a familiariza minorii cu noțiuni elementare de drept, care sunt necesare în viața cotidiană.
Copiii noștri trebuie sa cunoască ceea ce este permis și ce este interzis să facă, chiar dacă nu are vîrsta pasibila de raspundere. De ce? Pentru a evita urmările negative asupra lor, asupra altor persoane, din cauza faptelor comise de ei.
Astfel, punem accentul pe sensibilizarea minorilor cu privire la respectarea drepturilor și demnității altor persoane. Poate prin aceste lecții o sa le putem „șlefui” caracterul spre bine, sa fie cetăteni asumați și implicați.
Mă bucur ca sunt parte a acestei frumoase familii de profesioniști ai dreptului, deoarece educația juridică este un pas important în educația generații viitoare, generația de la care o sa putem aștepta multe schimbări în bine, atât de dorite în țară noastră, generația care va sti ce înseamnă respectul legii!”