Sănduța Victoria

Născută la data de 20 martie 1987 în municipiul Chișinău, Victoria Sănduța și-a început cariera în Justiție în octombrie 2009. După programul de formare la Institutul Național de Justiție, pe care l-a absolvit ca șef de promoție datorită rezultatelor deosebite, Victoria devine judecător la data de 21 martie 2017, la numai o zi după împlinirea vârstei de 30 de ani.

Pe parcursul carierei sale, Victoria a avut o ascensiune bazată pe integritate, muncă, perseverență, dar și implicare civică și juridică.

Victoria s-a remarcat drept un lider în justiție, militând pentru asigurarea independenței justiției și înfăptuirea justiției fără imixtiuni. Din acest motiv, Victoria împreună cu doamna judecător Marina Curtiș și domnul judecător Ion Malanciuc au înființat în august 2019 asociația judecătorilor „Vocea Justiției” cu scopul de a promova libertatea, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în Republica Moldova.

Începând cu septembrie 2019, Victoria s-a alăturat Rețelei Naționale pentru Educația Juridică. Iată care e motivația ei de a se implica în proiectul Educație Juridică:

„Cred cu tărie că educația schimbă tot! Educația e cea mai puternică armă a secolului XXI împotriva corupției și a criminalității!
Sau altfel spus: “ Florile de mâine răsar din semințele de azi!”

De aceea am acceptat, cu drag și cu entuziasm să fac parte din Rețeaua Națională de voluntari, profesioniști ai dreptului, care prin lecțiile demonstrative de educație juridică, petrecute în școlile și liceele din țara noastră, plantează semințele Statului de Drept de mâine. Sau cum spunea marele Spiru Haret:”Cum arată școala azi, așa va arăta țara mâine!”