Alexandrina Roibu

Alexandrina este membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juridică începând cu ianuarie 2019. Ea a absolvit studiile de licență și de masterat în drept la Universitatea de Stat din Moldova. În momentul de față, Alexandrina este avocat stagiar.

De asemenea, Alexandrina este absolventă a programului LEAD 2018, ediția 2 – un proiect susținut de Asociația INK din România și Centrul Român pentru Politici Europene – Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei.

Alexandrina are o personalitate ce se sincronizează perfect cu misiunea proiectului nostru. Ea inspiră empatie, încredere și mult bun simț.

Iată care e motivația Alexandrinei de a face parte din Rețeaua Națională pentru Educație Juridică:

„Educația este ceea ce supraviețuiește dupa ce tot ceea ce a fost învățat a fost uitat”.(B.F.Skinner)
Tocmai pentru ca sunt adepta acestei axiome, am ales sa fac parte din Rețeaua Națională pentru Educație Juridică. Mă identific cu acest gen de activitate, anterior, fiind antrenată și in alte proiecte de educație juridică în școlile din Republica Moldova și consider ca tinerii trebuie să își cunoască drepturile și responsabilitățile lor în viața cotidiană, precum și instrumentele de apărare a acestora.”