Padureț Ruslana

Ruslana Padureț activează din anul 2015 în cadrul Secției Siguranță Copii a Direcției generale securitate publică a Inspectoratului General de Poliție în funcția de Ofițer Principal.

Ruslana Padureț a ales această profesie, deoarece consideră că anume o doamnă polițist poate să realizeze atribuțiile funcționale din domeniile siguranță copii cu cea mai mare responsabilitate și cu mai multă empatie.

Dacă ar fi colegii săi să o caracterizeze în trei cuvinte, acestea ar fi: profesionistă, responsabilă și optimistă.

Ruslana Padureț a ales să se implice în proiectul Educație Juridică deoarece dorește foarte mult să ajute copiii și adolescenții să devină mai informați și protejați:

„De cele mai multe ori oamenii nu văd nici umanitatea, nici empatia, nici compasiunea și nici teama noastră atunci când suntem în uniforma de polițist. Noi, însă, nu avem o meserie ușuoară. Este trist și pentru noi să vedem cum un copil din lipsă de informare sau din naivitate încalcă legea și apoi toată viața lui este dată peste cap. De aceea, eu mi-am propus să contribui cu cunoștințele și experiența mea la siguranța copiilor și tinerilor din Republica Moldova prin organizarea de lecții de educație juridică în școlile noastre. Îmi doresc o tânără generație cu o mentalitate sănătoasă despre ce înseamnă civilizație și supremația legii.” ne-a mărturisit doamna polițist Ruslana Pădureț.