Stuparu Ludmila

Ludmila activează în sectorul non-guvernamental încă din 2012, ocupând poziții de cercetător, coordonator de programe și director executiv în cadrul organizației Centrul Român de Politici Europene și al Reprezentanței din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene.

În prezent, Ludmila este director de programe al Centrului de Inovare și Politici din Moldova, think-tank care își propune să faciliteze integrarea politică și economică a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul acestui think-tank, Ludmila coordonează proiecte în domeniul standardelor europene, reforma educației, politici anticorupție și monitorizează relația UE – Republica Moldova.

Licențiată în științe politice și cu un master în Security & Diplomacy, Ludmila a demarat o nouă provocare intelectuală, devenind în 2015 doctorandă la Universitatea din București. În sfera academică, Ludmila cercetează domeniul cooperării pentru dezvoltare și abordarea Uniunii Europene în furnizarea asistenței externe țărilor în curs de dezvoltare, cu precădere Republicii Moldova.