Savin Inga

Inga şi-a început activitatea profesională la sediul central al Oficiului Națiunilor Unite în cadrul Departamentului Managementul Proiectelor, biroul Europei și Orientului Mijlociu, cu sediul la Copenhaga, Danemarca. În cadrul acestei organizații, Inga a avut oportunitatea de a se implica în proiecte din întreaga lume, dobândind experiență valoroasă în managementul proiectelor, managementul financiar, administrarea personalului, respectarea normelor și standardelor ONU.
Inga are, de asemenea, o experiență impunătoare în calitate de consultant în politici publice, în calitate de consilier de planificare strategică. Din această poziție, Inga a dobândit cunoștințe și abilități valoroase în dezvoltarea politicilor, planificarea strategică, managementul financiar și al proiectelor, monitorizare, evaluare și cercetare.
Mai mult decît atît, Inga a ocupat funcția de director executiv al Filialei Moldovenești a Centrului Român pentru Politici Europene. În calitate de director executiv, ea a reușit să desfășoare activități legate de coordonarea relaţiilor cu donatorii, precum UNICEF, UNDP, USAID, Ambasada Finlandei, Ambasada Olandei, Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei etc. În paralel cu aceasta, ea a reușit să interacționeze cu diferiți actori interesați de finanţările şi subvențiile acordate de Ministerul Educației, Ministerul Protecției Sociale, Autorităţile Publice Locale etc.
În prezent, Inga este un membru activ al Diasporei moldovenești, încercând să dezvolte proiecte comunitare în străinătate și continuă să se implice în diverse proiecte din țară.