Hadei Eduard

Hadei Eduard este absolvent al Facultății de Drept, Universitatea ”Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, România, precum și absolvent al Facultății de Științe Politice, Administrative și Jurnalistică, a aceleași universități.

A făcut studii de masterat în ”Managementul Relațiilor Internaționale” la Institutul de Istorie și Politică Externă, Facultatea de Istorie,  Universitatea ”Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, România.

Pe parcursul anilor 2001 pînă în prezent a deținut mai multe funcții, fiind funcționar public, jurist, avocat.

„Sunt convins, generațiile care urmează, nu sunt diferite în fond, în simțămintele și esența moral – intelectuală a vieții, comparativ cu cei (născuți în URSS și perioada timpurie a staului suveran R. Moldova) care au fost limitați în a beneficia de libertatea oferită de democrația contemporană. Deosebirile se rezumă, în opinie proprie, doar la instrumentele facile, avute la îndemână de tineri (copii, adolescenți) pentru a percepe realitățile vieții cotidiene și, am în vedere aici în primul rând, prin intermediul inovațiilor tehnologice.

Valorile nestemate, rezistente imuabil în timp, indiferent de cât de departe nu ajungem pe nivelul progresului tehnologic, rămân direct legate de familie și educația luată în familie, școală și instruirea obținută acolo, semeni și respectul necesar de purtat acestora și în egală măsură ascultarea necesară pentru puterea legii.

Despre axioma respectului față ”litera și spiritual legii”, despre lupta dintre bine și rău, dintre general acceptat și extremismul de oricare natură, în sine dăunător, despre ”liberul arbitru” și impunerea prin manipulare, despre dictatră și puterea votului, urmează a fi sensibilizat pe oricine care nu cunoaște sau  are îndoieli de justețea acestor ”pietre de temelie” ale unei națiuni ce vrea să aibă viitor.”