Erhan Ianuș

Ianuș Erhan a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova în anul 2002, tot aici și-a făcut studiile de masterat şi studiile de doctorat, obținând în anul 2013 titlul de Doctor în Drept, iar ca domeniu de cercetare a ales organizarea şi activitatea administrației publice, inclusiv a autorităților de aplicare a legii, procesul de reformare și dezvoltare, cât și mecanismul de implementare al documentelor de politici de către acestea.

Referitor la experiența profesională, la moment, activează în calitate de director al Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii al MAI, iar în perioada 2012-2016 a activat în cadrul Departamentului Poliției de Frontieră, autoritate publică subordonată Ministerului Afacerilor Interne, în funcția de Șef adjunct. În perioada octombrie 2002 – ianuarie 2010 a activat în cadrul Serviciului Vamal, în mare parte în calitate de ofițer de urmărire penală, inclusiv a deținut funcția de șef al Direcției urmărire penală.

Începînd cu anul 2008 este lector la Facultatea de Drept a Universității de Stat, la moment, fiind responsabil de disciplinele „Drept contravențional” și „Drept vamal”.

„Consider că copii și tinerii sunt viitorul țării noastre, iar ca și orice cetățean de bună credință doresc țării generații de cetățeni care gândesc și trăiesc în spiritul legii. Iată de ce, având o anumită experiență, dar și simțul responsabilității civice am decis să fac parte din Rețeaua Națională pentru Educație Juridică. La fel, sunt de părerea că educarea tinerei generații este una primordială pentru orice stat, iar educarea tinerii generații în spiritul legalității este esențială pentru statul de drept pe care încercăm să-l construim în Republica Moldova. Pe de altă parte, atunci când un copil este informat corect și la timp despre acele drepturi, responsabilități, cât și consecințele pe care le poate suporta ca și rezultat al diferitor acțiuni ilicite, poate asigura prevenirea comiterii diferitor infracțiuni și contravenții și, cel mai important, neadmiterea criminalizării viitorului acestuia.”