Ciutac Eugenia

Eugenia Ciutac, absolventă a USM, în prezent profesoară de Istorie și Științe Socio-umanistice la Liceul Teoretic ,,Gaudeamus”, mun. Chișinău, grad didactic superior. Are un stagiu de 38 ani de activitate pedagogică, în cadrul căreia a pilotat mai multe programe educaționale, printre care și programe juridice cum ar fi: ,,Drepturile refugiaților”, ,,Dreptul Internațional”, ,,Educația pentru Drepturile Omului”,  ,,Noi și Legea”.

Doamna Ciutac face parte din categoria de profesori care inspiră. Sfârșitul lecțiilor sale se termină de multe ori cu aplauze din partea elevilor.

Iată care este motivația doamnei Ciutac să se implice în proiectul Educație Juridică:

„Am optat pentru a face parte din Rețeaua Națională pentru Educație Juridică pentru că sunt convinsă că cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații este esențială pentru viitorul lor în particular, deci și al țării în general. Dețin o anumită experiență în acest domeniu educațional și îmi doresc să-mi extind activitatea în colaborare cu specialiști în drept și nu numai, asumându-ne împreună responsabilitate civică și educațională pentru un stat de drept în care să ne dorim să trăim și noi, și generațiile de după noi.

Mă bucur foarte mult că există acest proiect educațional în domeniul justiției și anticorupției. Avem nevoie de o tânără generație care să interiorizeze valorile democratice și importanța respectării legilor. Cu drag mă voi implica în toate activitățile proiectului”.