Burunsus Cristina

Cristina Burunsus este o tânără polițistă, dar care activează deja de aproape 10 ani în calitate de inspector superior al Serviciului Siguranță Copii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani al DP. mun. Chișinău.

Cristina și-a dorit o carieră în poliție încă de mică, conștientizând cât de important e să te simți în siguranță acasă, pe stradă, la școală sau în transportul public.

Dacă ar fi nevoie colegii ei să o caracterizeze în trei cuvinte, acestea ar fi Ambițioasă, corectă, pozitivă.

Cristina Burunsus s-a alăturat Rețelei Naționale pentru Educație Juridică în ianuarie 2020. Iată care este motivația ei de a se implica în cadrul programului Educație Juridicp – R. Moldova:

„Am dorit de mică să devin polițistă, să cresc, să mă dezvolt, să trăiesc într-un stat în care se respectă legea și să te simți în siguranță (eu și copiii care îi voi avea).
Educarea în spiritul legalității pentru tânăra generație este esențială pentru statul de drept pe care dorim să-l construim pas cu pas în Republica Moldova. Astăzi este imperativ de transmis mesaje importante către copii, mai ales că noi, polițiștii, avem experiența și cunoștințele necesare cu privire la responsabilitatea față de legislație și consecințele care urmează în cazul nerespectării acesteia. Este important să transmitem aceste informații copiilor astfel încât aceștia să înțeleagă legea pe înțelesul lor și totodată urmările dacă aceasta nu este respectată.”