Bivol Andrei

Andrei practică avocatura din 2010. Este absolvent licențiat al Facultății de Drept al Universtității de Stat din Moldova (Promoția 2010). În 2012 obține o diplomă de master în drept la aceeași instituție. Din 2010 este membru al Biroului Asociat de Avocați ”Tănase & Partenerii” pe care îl conduce din 2015.

Andrei are o experiență bogată în domeniul dreptului afacerilor, dreptului contractual, concurență neloială, finanțe și proprietate intelectuală. Pe parcursul anilor a consultat și reprezentat companii multinaționale, dar dezvoltat și o practică consistență în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului. A consultat Guvernul Republicii Moldova, în proiecte legislative majore, în calitate de expert angajat de către instituții și organizații internaționale precum Comisia Europeană, Agenția Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ), etc.

Andrei este membru al Grupului Resursă pentru Drepturile Omului (din 2017) și formator în cadrul Centrului de Instruire al Avocaților din martie 2019.