Baltag Virginia

Verginia și-a făcut studiile de licență și masterat la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Facultatea Drept, după care în perioada mai 2013 – noiembrie 2012 a activat în calitate de avocat stagiar în Biroul Asociat de Avocaţi „Păduraru, Braşoveanu şi Partenerii”. Iar în decembrie 2014 a devenit avocat în cadrul Cabinetului Avocatului ”Baltag Verginia”, unde activează pînă în prezent.

În octombrie 2019 a devenit audient în cadrul Institului Național al Justiției, fiind candidat la funcţia de judecător

„Încă de la începutul activităţii mele în calitate de avocat-stagiar m-am confruntat cu problema unui nivel scăzut de cultură juridică în societate şi totodată am înţeles că ignoranţa faţă de cunoaşterea legii poate cauza deseori consecinţe dintre cele mai grave. La fel, tentativele mele de a explica unor oameni maturi, deja formaţi, cele mai simple noţiuni de drept, nu aveau practic nici un rezultat.

Anume în această conjunctură am înţeles că, de fapt educaţia juridică nu ţine doar de facultatea de drept, ci este o necesitate începând cu vârsta cea mai fragedă. Este imperios ca orice copil să perceapă noţiuni esenţiale cum ar fi – binele şi răul şi consider că, urmează să cunoască şi să înţeleagă răspunderea pe care o pot purta pentru orice acţiuni social-periculoase.

Consider că, unul dintre rezultatele acestui proiect ar fi şi diminuarea reticenţelor faţă de ce-i care profesează în domeniul juridic – judecători, avocaţi, procurori etc., cât şi faţă de procesul judiciar în ansamblu. Anume aceste circumstanţe m-au determinat să mă implic în proiectul Educaţie Juridică, deoarece schimbarea începe cu paşi mici făcuţi de fiecare dintre noi.”