Alina Ursu

Alina Ursu este printre primele doamne polițiste care a absolvit Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” din Chișinău. Dânsa face parte din prima promoție de fete care au și făcut cazarmă, reprezentând un model de curaj, ambiție și dârzenie.

Din 1998, doamna Alina Ursu a avut o ascensiune frumoasă în cariera sa de polițist, ocupând în prezent funcția de Șef al Secției Siguranța Copiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Din această postură, doamna Alina Ursu implementează activități și proiecte educaționale care au drept scop diminuarea delicvenței juvenile și vicitimizării copiilor din Republica Moldova.

Începând cu 15 noiembrie 2019, doamna Alina Ursu s-a alăturat proiectului Educație Juridică, devenind membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juridică.

Reflectăm mai jos motivația dânsei de a se implica în proiectul Educație Juridică:

„Împărtășesc convingerea că cea mai bună investiție este cea în educația copiilor. Din punct meu de vedere este absolut necesar să organizăm lecții publice de educație juridică în toată țara. Copiii și adolescenții trebuie să își cunoască drepturile, dar și legile pe care trebuie să le respecte astfel încât să fie liberi să își construiască un viitor frumos în Republica Moldova.
M-am alăturat proiectului Educație Juridică, deoarece cred că unindu-ne forțele pentru educația copiilor vom reuși să contribuim la creșterea unor generații de tineri respectuoși, integri și de succes.”