Lecție de educație juridică la Penitenciarul pentru minori din satul Goian

Centrul de Inovare și Politici din Moldova împreună cu Avocatul Poporului al Republicii Moldova a organizat o lecție demonstrativă de educație juridică la Penitenciarul nr. 10 pentru minori din satul Goian, Republica Moldova ]n data de 24 mai 2019, ora 14:00.

 
În contextul Zilei Internaționale a Familiei și a Zilei Internaționale a Copiilor, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, asistată de Direcția Drepturile Copilului din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, la data de 24 mai 2019, a desfășurat o lecție publică în cadrul Penitenciarului pentru Minori nr. 10 Goian, cu tematica „Rolul familiei în procesul de resocializare a copiilor care ispășesc pedeapsa cu privațiune de libertate”.
 
La eveniment au fost participat și membrii Rețelei Naționale pentru Educație Juridică:
1. Darea Dumitru, Specialist la Oficiul Avocatul Poporului, Direcția Drepturile Copilului
2. Elena Podoleanu, avocat
3. Dumitru Buliga, avocat
4. Ina Bostan, avocat
5. Mihaela Cecan, avocat
6. Natalia Pruteanu, avocat
7. Viorica Grecu, avocat
 
Coordonatorul Rețelei pentru Educație Juridică, judecătorul român Cristi Danileț, a ținut o lecție de educație juridică copiilor deținuți, informându-i despre drepturile dar și responsabilitățile care le revin, inclusiv cele privind asigurarea/respectarea drepturilor procesuale de care dispun. Un accent aparte fiind pus pe importanța familiei în procesul de resocializare a copiilor din detenție.
 
La finalul întâlnirii, copiii au fost îndrumați să mediteze asupra greșelilor pe care le-au făcut și să depună eforturi pentru a se corecta și reintegra deplin în societate, totodată dorindu-le mereu să aibă alături susținerea familiei.