Lecție anticorupție la Școala Gimnazială din satul Chiperceni

În data de 21 octombrie 2019, domnul Grigore Lupașcu – inspector superior în cadrul Centrului Național Anticorupție și membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juridică s-a reîntors în satul său natal Chiperceni, raionul Orhei pentru a susține o lecție de educație juridică și anticorupție elevilor din școala din sat.

Domnul Grigore Lupașcu le-a prezentat elevilor Școlii Gimnaziale din satul Chiperceni informaţii ce cuprind competenţele Cemtrului Național Anticorupție, drepturile, libertăţile şi obligaţiile ce le revin elevilor şi cetăţenilor în relaţia cu instituțiile statului, noţiuni de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, modul de acţiune în situaţia în care sunt implicaţi sau iau la cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie. În acest scop, au fost diseminate ghidurile ”Legea pe-nțelesul elevilor” ce poate fi accesat online aici.

Orice faptă sau tentativă de corupție trebuie raportată la Linia Națională Anticorupție 0-800-55555 pentru a stopa comportamentele abuzive din partea funcționarilor publici, dar și din partea organelor de drept.

Astfel, domnul Grigore Lupașcu i-a îndemnat pe tineri să fie niște cetățeni responsabili și să nu tolerăm abuzurile comise de medici, de polițiști locali, de profesori, funcționari de la ghișee etc.

Împreună cu tânăra generație putem contribui la avansarea noastră către o societate unde doar dreptatea, integritatea și corectitudinea contează.