Lecție anticorupție la Liceul ”Lucian Blaga” din Bălți

Răul triumfă atunci când oamenii buni tac.

Acesta e mesajul pe care l-a transmis elevilor Liceului ”Lucian Blaga” din Bălți domnul Ion Pruteanu – membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juridică și șef al secției Educație Anticorupție din cadrul Centrul Naţional Anticorupţie. Această lecție anticorupție a avut loc în data de 27 septembrie 2019.

Datorită domnului Ion Pruteanu, manualele noastre ”Legea pe-nțelesul elevilor” au ajuns la profesorii și elevii Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Bălți în cadrul campaniei „O zi anticorupţie în oraşul tău”.

La lecția anticorupție, domnul Ion Pruteanu a folosit metoda storytelling cu cazuri reale de corupție și consecințele acestora.

Mesajul cel mai important a fost să spunem ”nu” corupției și să raportăm orice intenție de a ni se cere mită la numărul de telefon 0-800-55555 Linia Națională Anticorupție.

Echipa proiectului ”Educație Juridică – R. Moldova” îi mulțumește domnului Ion Pruteanu pentru misiunea asumată în cariera sa profesională. Domnul Ion Pruteanu inspiră încredere și integritate la orice prelegere sau lecție de educație juridică susținută. De aceea, avem convingerea că tinerii participanți la o astfel de lecție vor fi și ei la rândul lor integri și orientați spre un viitor unde doar corectitudinea contează.