Ion Pruteanu susține o lecție anticorupție la Centrul de Excelență în Construcții

Corupția generează sărăcie.

Tolerarea acesteia de către noi susține o mentalitate toxică: ”În Moldova fără să plătești, nu ajungi nicăieri”. Ori, tocmai din cauza acestui mod de gândire defectuos ne auto-condamnăm la sărăcie și sabotăm avansarea noastră ca societate democratică funcțională.

Domnul Ion Pruteanu – membru al Rețelei Naționale pentru Educație Juriridică – a reușit să facă din educația anticorupție un subiect ușor de digerat și ușor de conștientizat de către elevii de la Centrul de Excelenta in Construcții din Chișinău, participanți la lecția de educație juridică de azi, 9 octombrie 2019, ora 13:10.

Corupția nu este ceva abstract și de ignorat. O dată ce accepți să dai mită fără să raportezi la Linia Națională Anticorupție 0-800-55555, vei încuraja continuarea acestui comportament abuziv din partea funcționarilor care în mod normal sunt în slujba cetățenilor.

Astfel, domnul Ion Pruteanu i-a îndemnat pe tineri să fie niște cetățeni responsabili și să nu tolerăm abuzurile comise de medici, de polițiști locali, de profesori, funcționari de la ghișee etc.

Împreună cu tânăra generație putem contribui la avansarea noastră către o societate unde doar dreptatea, integritatea și corectitudinea contează.