Ghidul „Legea pe-nțelesul elevilor” a ajuns la bibliotecile sătești

Ne-am dorit ca ghidurile „Legea pe-nțelesul elevilor” să ajungă la copiii și adolescenții din satele Republicii Moldova. Acest lucru a fost posibil datorită doamnelor avocate Viorica Grecu și Nadejda Hriptievschi – co-autoarele ghidului, care au participat la Forumul Formatorilor din Republica Moldova în data de 9 octombrie 2019.

Forumul Formatorilor ediția 2019 cu genericul „Metode și abordări inovative de instruire” a fost organizat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și Centrul Național de Excelență Profesională Hasdeu (CNEPB) la care au participat peste 60 de bibliotecari din sate și raioane.

În cadrul evenimentului, Nadejda Hriptievschi a prezentat misiunea și scopul proiectului Educație Juridică – R. Moldova. De asemenea, Viorica Grecu a recomandat bibliotecarilor prezenți la eveniment să disemineze cele 100 de ghiduri donate către copii și adolescenți și să invite membrii Rețelei Naționale pentru Educație Juridică în vederea organizării de lecții demonstrative de educație juridică în localitățile lor.