Curs de instruire online pentru membri polițiști ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică

Criza serioasă din aceste zile nu ne demoralizează, dimpotrivă ne pregătim intens pentru un viitor mai bun!

 

Astăzi, 17 martie 2020, începând cu ora 10:00 Centrul de Inovare și Politici din Moldova în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție a organizat un curs de instruire online timp de 60 de minute, avându-l drept formator pe judecătorul român Cristi Danileț – expert internațional în domeniul Educației Juridice.

Scopul cursului de instruire a fost cel de consolidarea capacităților membrilor polițiști ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică, care în perioada 12 februarie – 6 martie 2020 au organizat 58 de lecții de educație juridică pentru 1548 de copii și tineri din Republica Moldova.

Misiunea acestor activități este cea de a contribui la prevenirea timpurie a delicvenței juvenile, promovând respectul faţă de lege, un comportament integru și o atitudine civică în rândul generațiilor tinere prin intermediul unei Rețele Naționale pentru Educație Juridică formată din judecători, procurori, polițiști și avocați din Republica Moldova, care și-au asumat rolul educațional de a cultiva respectul pentru lege în rândul elevilor.

Unul dintre obiectivele seminarului online a fost instruirea polițiștilor privind adoptarea metodelor de comunicare interactive bazate pe empatie și înțelegere reciprocă în cadrul lecțiilor de educație juridică susținute în acdrul proiectului „Educație Juridică – Implicarea polițiștilor în cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații” sprijinit de Asociația Promo-LEX din fondurile Uniunii Europene. Un al doilea obiectiv a fost cel de a identifica soluții de imbunătățire și continuarea proiectului după suspendarea codului de alertă privind riscul epidemiologic de la nivel internațional.

La cursul de instuire online au participat 16 polițiști din cadrul IGP Chișinău, IP Anenii NOI, IP Orhei, IP Bălți, IP Cahul și IP Criuleni.

Principalul rezultat al acestui curs de instruire online este faptul că 16 polițiști din structurile menționate mai sus au însușit noi metode de predare soft pentru lecțiile de educație juridică ce vor fi susținute pe timp de vacanță în taberele de vară de pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, au fost identificate bunele practici și sugestii de îmbunătățire și continuare a proiectului „Educație Juridică – Implicarea polițiștilor în cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații”

Acest curs de instruire online este organizat cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Uniunii Europene. Opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și Uniunii Europene.