Curs de instruire online pentru membri polițiști ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică

Criza serioasă din aceste zile nu ne demoralizează, dimpotrivă ne pregătim intens pentru un viitor mai bun!

 

Astăzi, 17 martie 2020, începând cu ora 10:00 Centrul de Inovare și Politici din Moldova în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție a organizat un curs de instruire online timp de 60 de minute, avându-l drept formator pe judecătorul român Cristi Danileț – expert internațional în domeniul Educației Juridice.

Continue Reading

Aplauze, emoții și aprecieri pentru polițista Cristina Burunsus după lecția de educație juridică de la Centrul de Excelență în Construcții

Atunci când lucrurile se fac din bucurie și cu pasiune, este imposibil să nu se termine cu flori, aplauze și zâmbete.

Azi, 4 martie 2020, după lecția de educație juridică susținută de doamna polițist Cristina Burunsus la Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău, putem surprinde emoțiile, aprecierile și simpatia pentru o nouă generație de polițiști care se dedică cu suflet pentru a contribui la o societate mai bună.

Continue Reading

Educație juridică prin empatie, deschidere și transformare motivațională în satul Puhăceni, Anenii Noi

Lecția de educație juridică susținută azi, 3 martie 2020 la Liceul „Olimp” din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi a fost una cu adevărat utilă și inspirațională pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a.

Această lecția a fost posibilă datorită colaborării inedite dintre doamna judecător Victoria Sănduța și domnul polițist Nicolae Friptu – membri ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică, care pe zi ce trece devine o comunitate de oameni ai dreptății mai strânsă, mai autentică.

Continue Reading

Trei lecții de educație juridică la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău

În data de 19 februarie 2020, patru profesioniști ai dreptului au susținut trei lecții de educație juridică la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe (CEEF) din Chișinău la invitația doamnei prof. Cătălina Ilciuc.

Profesioniștii în drept care au pregătit și susținut lecțiile sunt:

Virginia Moraru – inspector principal, Centrul Național Anticorupție;
Cristina Burunsus – inspector superior al Serviciului Siguranță Copii, Inspectoratului de Poliție Rîșcani al DP. mun. Chișinău;
Tatiana Mostovei – inspector principal, Centrul Național Anticorupție;
Stanislav Ciobanu – avocat în R. Moldova.

Continue Reading